BAKIRKÖY BOŞANMA AVUKATI

Aile hukuku yalnızca boşanma hukukundan ibaret olmayıp, nişanlanma, evlenmenin hükümsüzlüğü, soy bağına ilişkin davalar, velayet ve vesayet, evlat edinme ve nafaka gibi toplumu direk etkileyen önemli düzenlemeler de bu hukuk alanının içinde yer almaktadır.

Bakırköy Boşanma Avukatları Hizmetlerimiz

Bakırköy boşanma avukatı Aydın Özdemir Aile Hukuku alanında özellikle genel boşanma davaları ve özel boşanma davaları bünyesinde anlaşmalı boşanma davaları, çekişmeli boşanma davaları, velayet davaları, nafaka davaları ve mal rejimi konularında hizmet sunmaktadır.

Anlaşmalı boşanma davası, tarafları her konuda anlaşarak boşanmayı kabul etmeleri halinde açılır.

Devamı...

Çekişmeli boşanma davası özel nedenlerle ya da genel boşanma sebeplerine dayanılarak açılır.

Devamı...

Nafaka, boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek tarafın geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak isteyebileceği ödeme.

Devamı...

Velayet çocuğun korunması ve temsil edilmesi için öngörülmüş hukuksal haklardır.

Devamı...

BAKIRKÖY BOŞANMA AVUKATI

Boşanma Davası, Velayet Davası, Nafaka Davası Konularında Bizimle Hemen İletişime Geçebilirsiniz

BOŞANMA AVUKATI

Hukuk büromuza başvuran kişilerin nafaka davaları, karşı tarafın harcamaları ve gerçek gelir durumu tespit edilerek, Beylikdüzü, Bahçeşehir, Büyükçekmece, Esenyurt, Küçükçekmece, Avcılar, Bakırköy, Silivri, Çatalca ve İstanbul Avrupa yakası bölgelerinde faaliyet gösteren Boşanma avukatları avukatlık büroları arasında bulunan Bakırköy Boşanma Avukatı büromuzun nafaka, velayet, çekişmeli veya anlaşmalı boşanma konusunda deneyimli boşanma avukatlarıyla anlaşmalı boşanma davası, çekişmeli boşanma davası, nafaka davası ve velayet davası açılması sağlanmaktadır.

Hukuk büromuza başvurarak, evlilik içerisinde sorun yaşadıklarını ve boşanma kararı aldıklarını belirten müvekkillerin Türk Medeni Kanunu ve boşanma davalarına ilişkin Yargıtay’ ın içtihatları da dikkate alındıktan sonra, boşanma davası açılabilmesi için gereken yasal koşullarının bulunup bulunmadığı, tespit edilmekte ve boşanma davası açmak için koşulların bulunması halinde boşanma avukatları avukatlık büroları arasında bulunan avukatlık büromuzun boşanma konusunda deneyimli avukatları aracılığıyla boşanma davaları açılarak, alacakların/hakların elde edilmesi sağlanmaktadır.

Avukat tutmak zorunlu mudur?

Türk Hukuku’nda tarafların avukat ile temsil edilmesi gibi bir zorunluluk düzenlenmemiştir. Aksine herkesin mahkemelerde kendisini temsil etme hakkı vardır. Profesyonel destek almak ve Türk Hukuk Sistemine Hakim olmak ve hak kaybına uğramamak amacıyla alanında uzmanlaşmış avukatla çalışmak yararlıdır. Diğer taraftan bir suçlamayla karşı karşıya kişi, avukat tutma, avukatı varsa onu çağırma, avukat olmadan konuşmama, avukat tutacak parası yoksa kendisine avukat tayin edilmesini isteme hakkına sahiptir.

Avukatlık ücreti nasıl belirlenmekte?

Avukata ödenecek ücretin kapsamı avukat ve vekil eden arasında yapılacak sözleşme ile belirlenebilir. Ancak bu konuda sözleşme yapılmamış ise verilen ücretin hangi işleri kapsadığı avukatlık asgari ücret tarifesinde belirlenmiştir. Buna göre verilen ücret, sözleşmenin konusunu oluşturan işle ilgili kesin hüküm elde edilinceye kadar yapılacak tüm işlemleri kapsamaktadır.

Dava açmadan önce neleri bilmem gerekir?

Bir avukatınız varsa sizi bu konularda tam olarak bilgilendirmesini talep ediniz;

  1. Davanızın size maliyeti ne olacaktır? (Dava harcı, masraflar ve avukatlık ücreti vs.)
  2. Davayı kaybetmeniz halinde katlanacağınız ek maliyet ne olacaktır? (Tamamlanacak dava harcı, karşı tarafa ödenecek avukatlık ücreti, mahkeme masrafları vs.)
  3. Uğradığınız haksızlığın giderilmesi için başvurulabilecek başka hukuki yöntemler var mı?

Avukat için vekalet nasıl çıkartılır?

Vekaletname çıkaracak müvekkilimiz, bizzat kendisi nüfus cüzdanıyla ya da pasaportuyla Türkiye'de notere giderek avukatınızdan aldığınız ayrıntılı bilgileri eşliğinde vekalet konusu olacak işinin niteliğine uygun olan vekaleti noter kanalıyla çıkartır.