HUKUKİ MAKALELER

Ocak 2023 Üfe Artış Oranları

08.02.2023

ÜFE'nin bir önceki aya göre, bir önceki yılın Aralık ayına göre, Bir önceki yılın aynı ayına göre ve On iki aylık ortalamalara göre değişim oranları aşağıda ayrıntılı ve grafik şeklinde yer verilmiştir.

Anlaşmalı Boşanmanın Şartları

18.01.2023

Türk Medeni Kanunu’nun 166. Maddesinde “Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır.

Hayata Kast Sebebi İle Boşanma Davası

30.11.2022

Evlilik birliği içerisinde gerçekleşen hayata kast kavramına giren davranışlar, Aile Hukukunda bulunan özel ve mutlak boşanma sebeplerindendir. Taraflardan birinin diğerine karşı olan fena muamelesi mutlak boşanma sebebidir. Bu makalede hayata kast sebebi ile boşanmanın koşulları, ispatı ve hangi durumlarda bu sebebe dayanılabileceğine değinilecektir.

Zina Sebebi İle Boşanma

30.11.2022

Zina sebebi ile boşanmanın bir diğer koşulu ise taraflardan birinin eş dışında başka bir kimse ile cinsel ilişkide bulunmasıdır. Zina eyleminin oluşması dışında teşebbüs aşamasında kalınmış olması, zorunluluk hali dışında eş dışı karşı cins ile aynı otel, ev veya odada gecelemek zina olarak kabul edilir.

Çekişmeli Boşanma Davası

31.01.2019

Bakırköy boşanma avukatı Mizgin Doğan'dan çekişmeli boşanma davası nedir ? ne kadar sürer? çekişmeli boşanma davası aşamaları nelerdir konularında bilgiler.

Pek Kötü Davranış Sebebi İle Ve Onur Kırıcı Davranış Sebebi İle Boşanma Davası

30.11.2022

Pek kötü davranış sebebi ile boşanma davası kusur kavramına dayanır. Ayırt etme gücünden yoksun veya akıl hastası olan eşe karşı pek kötü davranış sebebi ile boşanma davası açılamaz. Bu sebeple açılan boşanma davalarında taraflar arasında kusur kıyaslaması yapılmamaktadır.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nedir?

31.01.2019

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nedir?, Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nasıl Yapılır?, Anlaşmalı Boşanma Protokolü Bozulur Mu?, Anlaşmalı Boşanma Protokol Hükümlerinin Yerine Getirilmemesi?

Anlaşmalı Boşanma Nedir?

31.01.2019

Anlaşmalı Boşanma Nedir?, Anlaşmalı Boşanma Aşamaları Nelerdir?, Anlaşmalı Boşanma Bozulabilir Mi?, Anlaşmalı Boşanma Çekişmeliye Döner Mi?, Anlaşmalı Boşanma İçin Protokol Şart Mı?, Anlaşmalı Boşanma Davası Yetkili Mahkeme?

Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıldır?

19.12.2018

Bu makalede Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıldır ?, Boşanma Davasında Mal Paylaşımı İstenebilir Mi?, Boşanmada Mal Paylaşım Davası Ne Kadar Sürer?, Boşanmada Mal Paylaşımı Neye Göre Yapılır? başlıklarına yer verilmiştir.

Ortak Velayet Nedir ?

18.12.2018

Bu makalede Ortak Velayetin Avantajları Nelerdir?, Ortak Velayette Nafaka Nasıl Belirlenir?, Ortak Velayet Nedir?başlıklarına yer verilmiştir.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

BOŞANMA AVUKATI İLETİŞİM

Aile Hukuku Avukatı, Boşanma Avukatı, Anlaşmalı ve Çekişmeli Boşanma Davaları, Nafaka Davaları, Velayet Davaları Alanlarında İhtiyaç Duyduğunuz Avukatlık Hizmetini Almak İçin Bize Ulaşın